GT schaduw bestel

Ruard Wallis de Vries

Griekse Toestanden

Een sterk autobiografisch verhaal

 

Of hoe ik zes Griekse bouwvallen kocht

Ruard komt in 2003 uit een Griekse scheiding gerold. Moet hij nu ook afscheid nemen van het land en het leven waar hij zo gek op is? Ruard besluit de boot te nemen naar een eiland dat bijna niemand kent: Leros. Daar koopt hij binnen vierentwintig uur een bouwval met zeezicht. In de jaren die volgen koopt hij er nog vijf, op Samos.

Hij belandt al gauw in een kleurrijke optocht van alcoholistische timmerlieden, wispelturige loodgieters en inventieve sjacheraars. Dat levert prachtige doorkijkjes op richting ongefilterd Grieks eilandleven.

Misschien is dat ook wel waar Ruard écht naar op zoek is.

Maar wat doet een mens met zes opgeknapte Griekse eilandhuizen midden in een economische crisis? En wat als er bootjes vol vluchtelingen voor de kust op komen duiken? Stelt Ruard zijn huizen open voor de ngo’s, de vrijwilligers en de vluchtelingen? Wat, bijvoorbeeld, als Yasamin uit Iran hem met een glimlach uit duizenden vraagt om een dak boven haar hoofd?

 

‘Wallis de Vries is hier de participerende toeschouwer. Zonder afstandelijk of neerbuigend te doen, benadert hij Griekenland met een aanstekelijk gevoel voor droogkloterige humor.’

Angelos Avgoustidis, Grieks schrijver

 

‘Een zeer geslaagd boek, ondanks dat ik er nauwelijks in voorkom!’ 

Sanne Wallis de Vries, cabaretière, actrice, schrijfster, zus
 

Paperback | 240 pagina’s | Druk: 1e, oktober 2022 | € 19,90

De boekpresentatie was op 23 oktober 2022. Bestel

Bekijk/Download de cover in hoge resolutie.

Bekijk/Download Persbericht

Bekijk gesprek met de auteur tijdens boekpresentatie op YouTube