atotzo

Pavlos Emmanouilidis

Van Alfa tot Zeus. Nieuwgrieks in taalverhalen voor beginners en gevorderden

Paperback, full colour | 160 pagina’s | € 18,90

Lees/Download het persbericht.

Bekijk/Download de cover in hoge resolutie.

 

De eerste druk van het boek is uitverkocht. U kunt een helpen een tweede druk mogelijk mogelijk te maken door een exemplaar te reseveren. Bij voldoende reserveringen wordt dit jaar, 2020, besloten tot een herdruk.

 

U kunt Van Alfa tot Zeus reserveren voor € 18,90 per stuk, in Nederland zonder verzendkosten, voor België € 6, overige landen met korting op de verzendkosten. U krijgt bij herdruk per e-mail een factuur gestuurd, waarna u kunt betalen.

 

Van Alfa tot Zeus is een stevige steun in de rug voor iedereen die de taal van het hedendaagse Griekenland wil leren kennen. Het helpt beginners meteen over de watervrees voor een ander alfabet heen. Gevorderden zien hun al opgedane kennis op zijn plaats vallen en krijgen extra informatie en context. Zelfs voor wie allang uitgestudeerd is in het Nieuwgrieks, brengt Van Alfa tot Zeus boeiende verhalen en zorgt het voor een feest van herkenning.

Auteur Pavlos Emmanouilidis is opgegroeid in Athene en heeft een jarenlange ervaring in het onderwijzen van Nieuwgrieks in Leiden. Hierdoor weet hij precies welke taalkwesties extra aandacht nodig hebben. Daarnaast is hij zo bevlogen en zo betrokken bij de Griekse taal en cultuur, dat hij van elk onderwerp wel een taalverhaal weet te maken: de boekenkast, een park met dichters, een museum, straatnamen, eilanden, winkels, het tuincentrum: Grieks is overal!

De vele foto’s en afbeeldingen zorgen voor een grote toegankelijkheid en maken van dit boek een taalreis op zich.